Wat zijn sommige veelgebruikte chemicaliën in andere semi-permanente haarmerken?

by Young Kim

Wij omvatten geen schadelijke chemicaliën en synthetische ingrediënten. Hier zijn een lijst van slechts enkele gemeenschappelijke ingrediënten die in andere populaire semi-permanente haarkleuren op de markt worden gevonden.

Propyleenglycol
‘Het is sterk genoeg om de eenden van een boot los te maken’, is hoe Linda Chae dit oplosmiddel beschrijft, dat ook gebruikt wordt in antivries- en remvloeistof. Chae, oprichter van Chae Organics, Inc wijst erop dat fabriekswerkers die propyleenglycol behandelen, beschermende uitrusting moeten dragen om contact met de huid te voorkomen. Dat komt omdat blootstelling oog- en huidirritatie kan veroorzaken, hoofdpijn, misselijkheid en braken.

http://www.shareguide.com/cosmetics.html
http://www.atsdr.cdc.gov/substances/toxsubstance.asp?toxid=240

Methylisothiazolinon / Methylchloroisothiazolinon
Conserveermiddel dat algemeen aanbevolen wordt voor gebruik alleen in afscheidingsproducten zoals reinigers of shampoos. Hoewel gebruikt wordt in verlofproducten, is het bekend dat methylisothiazolinon sensitief is bij gebruik in verlofproducten. In feite noemde de American Contact Dermatitis Society methylisothiazolinone zijn Allergen van het Jaar in 2013!

Zoals bij de meeste ingrediënten met problematisch potentieel hangt veel af van het gebruikte hoeveelheid, maar als u in het midden van een ingredientlijst een product op het etiket ziet, moet u het voorkomen, vooral als u gevoelig bent voor gevoeligheid huid of als dit conserveringsmiddel wordt gebruikt in combinatie met zonnebrandmiddelenactiviteiten zoals octinoxaat of avobenzon.

Ook genoemd MIT, dit ingrediënt wordt vaak gevonden in antibacteriële producten.
In tegenstelling tot sommige synthetische chemicaliën, is deze echter niet alleen een lichte huidirritatie. Een recent onderzoek vond dat de chemische stof in feite verband kan houden met zenuwschade en het is ook bekend dat ze op verschillende manieren giftig zijn.

http://www.paulaschoice.com/cosmetic-ingredient-dictionary/definition/methylisothiazolinone
http://www.ewg.org/skindeep/ingredient.php?ingred06=703935
http://www.annmariegianni.com/ingredient-watch-list-methylisothiazolinone-the-toxic-ingredient-that-could-cause-nerve-damage/

Methylparaben
Methylparaben is in de paraben familie van conserveermiddelen gebruikt door de voedingsmiddelenindustrie, de farmaceutische industrie en de persoonlijke verzorgingsproducten. Parabenen nabootsen oestrogeen en kunnen als potentiële hormoon- (endocriene) systeemontregelaars optreden.

http://www.ewg.org/skindeep/ingredient/703937/METHYLPARABEN/#
https://www.truthinaging.com/ingredients/methylparaben

Stearalkoniumchloride
Voor het eerst gebruikt door de stof- en papierindustrie als verzachter en een anti-statisch middel, wordt stearalkoniumchloride nu gewoonlijk gevonden in de crèmes en conditioners die gebruikt worden om onze tresses te verzachten. Toch tonen de harde feiten op deze kationische oppervlakteactieve stof dat het een toxine is dat bekend is om allergische reacties af te zetten. “Hoewel het bewezen irritant is, gebruiken veel bedrijven het in haarconditioneringsproducten, omdat het goedkoper en makkelijker is om te integreren dan eiwitten of kruiden,” zegt Masters.

http://www.shareguide.com/cosmetics.html

DMDM Hydantoin
DMDM Hydantoine wordt soms beschouwd als gevaarlijk vanwege het giftige formaldehyde-bestanddeel, hoewel het percentage zo klein is dat het door het Expert Panel van de Cosmetic Ingredient Review veilig is goedgekeurd. Het kan irritatie of allergische reactie op gevoelige huid veroorzaken.

DMDM hydantoïne is een antimicrobiële formaldehyde releaser conserveermiddel. Mensen die blootgesteld zijn aan dergelijke formaldehyde-vrijkomende ingrediënten kunnen een formaldehydeallergie of een allergie voor het ingrediënt zelf en zijn ontledingsproducten ontwikkelen. In de VS bevatten ongeveer 20% cosmetische en persoonlijke verzorgingsproducten een formaldehyde-releaser en de frequentie van contactallergie voor deze ingrediënten is veel hoger onder Amerikanen dan in Europa.

http://www.ewg.org/skindeep/ingredient/702196/DMDM_HYDANTOIN_%28FORMALDEHYDE_RELEASER%29/#
https://www.truthinaging.com/ingredients/dmdm-hydantoin

PEG-100
De Cosmetics Database heeft PEG 100 Stearate gevonden om een ​​matig tot hoog gevaar ingrediënt te zijn, afhankelijk van het gebruik. De EWG geeft waarschuwingen aan met betrekking tot: kanker, ontwikkelings- en voortplantings toxiciteit, besmettingshinder, irritatie en orgaansysteem toxiciteit.

Volgens een studie gepubliceerd in het International Journal of Toxicology kunnen PEG’s (waaronder PEG 100 Stearate) schadelijke onzuiverheden bevatten, waaronder: Ethyleen Oxide, bekend om de incidenten van baarmoeder- en borstkanker en leukemie en hersenkanker te verhogen volgens experimentele resultaten gerapporteerd door het National Toxicology Programma; 1,4-dioxaan, een bekend carcinogeen; PAH’s, bekend om het risico op borstkanker te verhogen; lood; ijzer; en arseen.

Producten en formules die PEG 100 Stearate bevatten, mogen niet op gebroken of geïrriteerde huid worden gebruikt. Hoewel PEG’s als veilig beschouwd worden voor gebruik op een gezonde huid, hebben studies aangetoond dat patiënten met ernstige brandwonden behandeld werden met PEG-gebaseerde antimicrobiële crème; deze behandeling resulteerde in niertoxiciteit.

http://davidsuzuki.org/issues/health/science/toxics/chemicals-in-your-cosmetics—peg-compounds-and-their-contaminants/