Moet ik mijn haar ontkleuren voordat ik Iroiro gebruik?

Dat ligt aan je eigen haarkleur en met welke Iroiro kleur je wilt gaan inkleuren. Semi permanente kleuringen pakken niet goed op donker haar. Dus voor het beste resultaat met donker haar moet je goed ontkleuren. Als je natuurlijk licht haar heb dan hoef je niet te ontkleuren. Wij adviseren om e.v.t. eerst te testen op paar plukjes haar.

Zie de kleurenkaart voor de juiste kleurhoogtes.

Kan ik mijn eigen haar zelf verven?

Wij adviseren altijd om het door professionele kappers te laten uitvoeren voor het beste resultaat. Wil je het liever zelf doen? Gebruik dan onze stappenplan en kijk bij de kleurenkaart naar welke kleur hoogte je moet ontkleuren. Als je gaat ontkleuren gebruik dan onze omniplex bleach, deze beschermt het haar tijdens de ontkleuring.

Zijn de kleuren op de flacons en folder de werkelijke kleuren?

Nee, deze geven alleen een benadering aan van de kleur. De kleur is ook erg bepalend door de ondergrond. Kijk op onze facebook pagina voor voorbeelden van de kleuren.

Wat is de kleur Liberator?

Dit is geen kleur maar een toevoeging voor bij een kleur. Met de liberator kan je felle harde kleuren veranderen in zachte pastel tinten. Gebruik hiervoor een kleine hoeveelheid en test eerst je kleuring uit.

Hoelang blijven de kleuren zitten?

Semi permanente kleuringen zullen langzaam uit het haar verdwijnen. Dit is afhankelijk van een aantal factoren: haartype, de kleur, het onderhoud en hoe je ermee omgaat.  Vermijd zoveel mogelijk UV licht en zee / zwembad water. Probeer niet al te heet je haar te wassen, liefst met koel water (en om de dag) Gebruik een sulfaat vrije shampoo en conditioner. Als je deze richtlijnen zal volgen dan heb je het langst plezier van Iroiro. Onze meeste klanten hebben 1 tot 2 maanden plezier van onze kleuringen.

Hoe weet ik of ik niet allergisch ben voor Iroiro?

Onze kleuringen zijn op natuurlijke ingrediënten gebaseerd en getest voor veilig gebruik. Wij adviseren bij twijfel om Iroiro te testen op een klein gedeelte van de huid, bijvoorbeeld aan de binnenkant van je elleboog. Was eerst goed je huid alvorens een klein beetje Iroiro aan te brengen, laat dit 24 uur zitten. Kijk hierna goed of er geen huidirritaties voorkomen.